Delicious Banana Bread x 2

FOCUS ON FASHION | Yleinen

Ah, banaanileipä! Toistaiseksi maailman ainoa terveellinen ja aidosti herkullinen herkku (vaikka eihän tämä mitään pullaa ole, mutta leiväksi silti oikein erinomaista)! Tätä voi mutustella hyvällä omallatunnolla (ihan kuin omaani noin vain horjutettaisiin) useammankin siivun. Kokeilin ensin muutamia blogiviidakosta poimimiani reseptejä, mutta hui kauhistus, kuinka jauhoista ja kuivaa molemmista kokeiluista tuli. Päätinpä siis vastoinkäymisten jälkeen mixailla ihan ihkaomat banaanileipäreseptit, jotka sopivat paremmin meikäläisenkin suuhun.

image

Leipä nro 1:

 • 3 kypsää banaania
 • 4 kananmunaa
 • 1,5 dl turkkilaista jugurttia
 • 2 dl kaurahiutaleita
 • 3 rkl oliiviöljyä
 • 1,5 dl kookosjauhoja
 • 1 tl suolaa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 tl kanelia
 • 2 rkl juoksevaa hunajaa
 • 0,5 dl pakastemustikoita

Viskaa blenderiin banaanit, kananmunat, kaurahiutaleet, jugurtti ja öljy. Mixaile klöntittömäksi. Kaada seos kulhoon ja lisää joukkoon kookosjauhot, suola, leivinjauhe, kaneli ja hunaja. Sekoita hyvin. Lisää vielä jäiset mustikat. Voitele ja jauhota leipävuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 45 min.

Tästä leivästä pidin etenkin jääkaappikylmänä ja tämä oli nimenomaan leipämäistä. Napsin suuhuni aamupalalla ja välipalana. Hyvä ja melko tiukka koostumus!

image

Leipä nro 2:

 • 3 kypsää banaania
 • 3 dl mantelimaitoa
 • 4,5 dl kaurahiutaleita
 • 1 kananmuna
 • 1 tl kanelia
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 rkl hunajaa
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • kourallinen mustikoita

Ainekset blenderiin ja hyvin sekoittunut taikina voidellun & jauhoitetun vuuan pohjalle. Sekoita jäiset mustikat joukkoon ja paista 225 asteisessa uunissa n. 30 min.

Tämä leipä puolestaan oli jännän puuromaista (ei sinänsä ihme, kun ainesosaluetteloa katsoo). Koostumus oli huomattavasti letkeämpi kuin leipä nro ykkösessä! Ehkä kuitenkin aavistuksen ”tylsempi” kuin tuo ensimmäinen resepti.

Kuinka moni teistä on hurahtanut banaanileipään?


Posted in Yleinen and tagged by Salla.