Melkein moussaka

FOCUS ON FASHION | Yleinen

Ah, uusin koukutukseni ruokarintamalla! Tätä olen tehtaillut viime aikoina useaan otteeseen ja joka kerta on ihan yhtä taivaallista. Välillä siivutan joukkoon edellispäiväisiä keittettyjä perunoita ja toisinaan taas herkkusieniviipaleita. Mukaan voi heittää vähän mitä sattuu kaapeista löytämään – ei oo niin tarkkaa!

Tarvitset:

 • ♦ 1-2 munakoisoa
 • ♦ 1 tölkki valkosipulimaustettua tomaattimurskaa
 • ♦ n. 400 g jauhelihaa
 • ♦ 1 iso sipuli
 • ♦ 1 dl kuohukermaa
 • ♦ 100 g tuoretta pinaattia
 • ♦ (4-5 keitettyä perunaa)
 • ♦ (4-5 herkkusientä)
 • ♦ oreganoa, suolaa ja mustapippuria
 • ♦ mozzarellajuustoraastetta
 • ♦ oliiviöljyä paistamiseen

Tee näin:

Viipailoi munakoiso(t) pitkittäin n. sentin paksuisiksi siivuiksi. Paista viipaleita molemmin puolin pannulla öljyssä muutama minuutti. Siirrä syrjään odottelemaan.

Aloita jauhelihakastikkeen valmistus pilkkomalla sipuli. Paista pannulla jauhelihan kanssa. Kun liha on ruskistunut, lisää joukkoon tomaattimurska ja kuohukerma. Mausta suolalla, oreganolla ja mustapippurilla.

Viipailoi seuraavaksi perunat / herkkusienet. 

Kokoa Moussaka uunivuokaan. Levitä pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Asettele päälle munakoisoviipaleita, pinaattia ja herkkusieniä / perunaviipaleita. Jatka samoin, kunnes ainekset loppuvat. Jätä kuitenkin jauhelihakastiketta päällimmäiseksi. Väliin ja päälle voi sujautella juustoraastetta!

Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 min.

Bon Appétit!


Posted in Yleinen and tagged by Salla.