En sanoisi oleva mikään porkkanakakkujen ylin ystävä, mutta tällä ohjeella tulee niin herkullisia kakkupaloja, että voin helposti väittää tämän olevan suunnilleen maailman parasta. Ottakaahan resepti talteen!
Tarvitset! Pohja: 3 kananmunaa, 3 dl sokeria, 3 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1 ½ tl vaniljasokeria, 3 tl kanelia, n. 4 dl porkkanaraastetta, 150 g voita (sulatettuna). Kuorrutus: 100 g voita, 200 g maustamatonta tuorejuustoa, 3 dl tomusokeria.
Tee näin! Vaahdota ensin munat ja sokeri – Yhdistä kuivat aineet keskenään – Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai uuninpellille (uuninpellille tehdessä kannattaa tuplata taikinamäärä) – Paista 200 asteessa noin 30min – Anna pohjan jäähtyä – Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto – Lisää vielä tomusokeri ja levitä kuorrute kakun päälle. Halutessasi ripottele koristeeksi hasselpähkinä- tai mantelirouhetta.
Kuorrutustakin kannattaa jähmettää jonkun aikaa, jos on löysähköä, mutta itsehän en luonnollisesti malttanut. Tää on kerta kaikkiaan ihan taivaallista! ♡ ♡ ♡ ♡ ♡
Maistuisko sulle?