NELJÄN AINESOSAN OREOPALAT

Sain inspiraation näihin leivoksiin Lunni leipoo -blogista. Vähän muokkasin ohjetta ainesosien määrien suhteen ja näistä tulikin lopulta niin erinomaista vapputarjottavaa, että ystäväni muistelee saamaansa herkkua yhä päivittäin. Saapui jopa sunnuntaina rättiväsyneenä luokseni pelkkien oreopalojen toivossa. Vaatimattomasti ilmaistuna ihan kokeilemisen arvoinen resepti tulossa siis! 

TARVITSET:

POHJA:

  • 50-60 g huoneenlämpöistä voita
  • 24 oreokeksiä

TÄYTE:

  • 15 oreokeksiä
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 280 g valkosuklaata
  • (pinnalle keksinpaloja)

TEE NÄIN:

Vuoraa n. 20 x 20 senttinen vuoka leivinpaperilla. Sekoita blenderissä pohjan keksit sekä huoneenlämpöinen voi (ensin kannattaa surautella pelkillä kekseillä ja hetken rouhittuaan lisätä voi). Painele seos vuuan pohjalle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa ja sekoita huoneenlämpöisen tuorejuuston kanssa. Murskaa täytteen keksit ja sekoittele joukkoon. Levitä täyte aiemmin valmistetun pohjan päälle tasaisesti. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 2 tuntia.


Posted in and tagged by Salla.