VEGAANINEN NAANLEIPÄ

FOCUS ON FASHION | Yleinen

Oon tässä nyt kolmisen viikkoa luonnostellut postausta parhaista paloista vuodelta 2020, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että luonnokseksi tuo myös jää. Sen sijaan ajattelin aloittaa heikosti käyntiin lähteneen blogivuoden ihan mielettömän hyvällä reseptillä. Sääliksi käy jokaista, joka ei elinaikanaan tätä herkkua pääse maistamaan.

Rakastan intialaista ruokaa yli kaiken ja jos mun pitäisi valita yksi leipälajike loppuiäkseni, valitsisin naanleivän. Niin ihanan pehmeä maku ja kevyt purutuntuma. Nyt oon oppinut tekemään aivan tosi hyvää naanleipää kotonakin ja suosittelen jokaista teistäkin kokeilemaan tätä helppoa sekä nopeaa reseptiä.

TARVITSET:

5 dl vehnäjauhoja

puoli pussia kuivahiivaa (n. 6g)

1 tl suolaa

1,5 dl kädenlämpöistä vettä

n. 3 rkl paksua soijajugurttia

(voiteluun yrtti-chili- tai valkosipuliöljyä)

TEE NÄIN:

Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään. Lisää lämmin vesi ja vaivaa taikinaa hetki. Lopuksi lisää vielä soijajugurtti. Voit ottaa jauhoja enemmänkin, jos tuntuu, että taikina jää liian tahmaiseksi (hieman tahmaista saa kyllä ollakin). Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla n. 1 tunti.

Jaa taikina osiin (itse jaoin kuuteen osaan) ja pyörittele palluroita, jotka liiskaat pitkulaisiksi levyiksi. Muotoseikoilla ei ole niinkään väliä, kunhan lopputulos on maittava. Asettele leipäset pellille ja paista 250 asteisessa uunissa vain viisi minuuttia.

Paista leipiä vielä keskilämpöisellä pannulla molemmin puolin (ilman öljyä tai rasvaa!) niin, että pinta saa kauniin värin. Lopuksi valele leivät hyvällä kasviöljyllä. Mulla oli käytössä chili-yrittiöljyä, joka antoi ihanan maun.


Posted in Yleinen and tagged by Salla.