Lauantaikarkki: Menetetyt tapaukset – näitä herkkuja kaipaan!

FOCUS ON FASHION | Uncategorized

Lupasin joku aika sitten postausta herkuista, joita olen jäänyt lapsuusvuosilta kaipailemaan. Tässä viimein mun Top 15 -listaukseni!

känkkis

♥ Känkkäränkkäaskit känkkäränkkäpäivinä. Mietiskelin, että missä vaiheessa tämä karkkiaskien kultakausi päättyi? Ennenhän niitä oli miljoonaa eri lajiketta (mm. karmaisevia xylitol-hedelmäkarkkeja, joita ei hyvällä tahdollakaan voi olla unohtamatta).

♥ Fanny-vanukas. Maitotölkin muotoiseen pahvipönikkään pakattu suklaavanukas on yksi eniten ikävöimistäni muinaisherkuista!

♥ Muumipurkat keräilytarroineen. Vieläkin muistan ihan tismalleen miltä ne tuoksuivat!

♥ NamiNami-vanukkaat, joista alustavasti jo jauhoinkin täällä. Kausimaku kameleontti oli parasta, mutta myös susi, jääkarhu ja tiikeri purnukat suosikkejani! (älä edes harkitse sössöttäväsi tähän väliin kidiuksista: aivan eri reseptillä tehtyjä)

♥Jäätelöauton jätskiveneet – etenkin mansikanmakuiset! Kuulitteko muuten jo, että jäätelöautot ovat tekemässä comebackin?

♥ Super jäätelöpuikot – näitä oli montaa eri makua. Suklaata, toffeeta, lakua ja appelsiinia ainakin! Ehkä päärynääkin? Kuorrutteen päällä oli strösseliä!

♥ AKO-toffeet. Akoja ostettiin aina laivan tax freesta iso säkillinen!

♥ Alkuperäinen lauantaipussi 90-luvun alkupuoliskolta. Vuosi vuodelta nää lauantaipussit on menneet vaan huonompaan suuntaan. Nykyajan lapsiraukat, sääliksi käy.

mässäyx

♥ Palapelin palojen muotoiset MässäYx -karkit eivät olleet mitään superlemppareitani aikoinaan, mutta just nyt tekisin mitä vain saadakseni pussillisen noita löllöjä kuminameja.

♥ Pastirol omppukarkit. PIkkuaskissa olevat kirpeät, imeskeltävät omenapalluraiset. NAM!

♥ Solero Exotic. Tän poismenosta ei taida olla kauaakaan aikaa? Ainakin vielä lukioikäisenä mussutin kirpsakalla kuorrutteella peiteltyä vaniljajäätelöä onneni kukkuloilla. Ei kuitenkaan syytä poruun, sillä kuvia googlaillessani löysin tämän toissapäivänä julkaistun jutun!

♥ Halvan lakunauhat. Läpinäkyvässä pakkauksessa olevat lakumatot, joita oli about 3-4 päällekkäin. Äiti osti näitä aina!

spaissarit

♥ Spice Girls -tikkarit. Persikan makuisen tikkukaramellin sisällä oli vielä purukumikin, jonka sokerisuudessa ei todellakaan oltu säästelty.

♥ Melody-tikkarit, joiden tikkua vetämällä sai musisoitua. Kääreen kuvassa virnuili värikäs lintu ja makuja oli muutamia eri vaihtoehtoja. En tiedä näinkö kuitenkin näitä sivusilmällä pari viikkoa sitten ärrällä? Vai olikohan sittenkin unta?

♥ Cool bits -jäätelökarkit. Pussiin pakatut käden ja jalan muotoiset jätskinamit löytyi kaupan pakastealtaasta!

+kaikki makeiset, joiden toteutustapa on nykyisin aivan eri kuin ennenvanhaan! Mm. sirkusaakkoset, snöre, hopea toffee, merkkarit jne.

Mitä juttuja te ootte jääneet ikävöimään?

kuvalähteet: http://media.tumblr.com/tumblr_lpxgrjgEcm1qkf6iw.jpg, http://s1094.photobucket.com/user/kynsi 1/media/karkit/kaumlnkkaumljaraumlnkkaumlkarkkirasiat19831.jpg.html http://i278.photobucket.com/albums/kk101 /xchelseastarrx/cool%20stuffs/emmaspice.jpg


Posted in Uncategorized and tagged by Salla.