SALLAN KAURAKEKSIT

Huh, nyt en kyllä enää hetkeen leivo yhtään mitään! Tänään keittiöni muuntautui kunnon kaurakeksitehtaaksi saatuani päähäni, että olisi kiva saada lahjaksi ostamiini lasipurkkeihin jotakin muuta täytettä kuin sitä perinteistä karkkia. Joulupiparien tullessa jo korvista ulos, päädyin valmistamaan ikilemppareitani kaurakeksejä! Päälle huitelin vähän suklaata makuelämystä piristämään. Tosi helppoa ja herkullista!

TARVITSET: 1 kananmuna, 1,5 dl sokeria, 100 g voita, 3 dl kaurahiutaleita, 3 rkl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 0,5 tl kanelia, 0,5 tl vaniljasokeria. Koristeluun n. 150 g suklaata.

TEE NÄIN: Vaahdota muna ja sokeri. Sulata voi. Lisää sulaneen rasvan joukkoon kaurahiutaleet. Sekoita kuivat aineet (vehnäjauho, leivinjauhe, kaneli, vaniljasokeri) keskenään. Lisää jauhoseos munasokerivaahdon joukkoon ja sekoita lopuksi mukaan vielä kaurahiutaleseos. Nostele leivinpaperille puolikkaan teelusikallisen kokoisia pikkunokareita (jätä keksien väliin kunnolla leviämisvaraa). Paista 175 asteissa uunissa n. 8 min. Kun keksit ovat jäähtyneet, sulata suklaa vesihauteessa ja lusikoi (minigrip)pussiin tai pursottimeen. Leikkaa pussiin pieni aukko ja pursottele keksien päälle. Siirrä hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

IHANAA AATONAATONAATTOA! 


Posted in and tagged by Salla.