UUSI LEMPIRUOKASI: PINAATTINEN HERNEKEITTO

FOCUS ON FASHION | Yleinen

Meinasin kokkailla päivälliseksi pinaattikeittoa tuoreesta pinaatista, mutta tulin siihen tulokseen, että saattaa tulla liian kevyttä ja valjua. Niinpä lisäsin suunnitelmiin 200 grammaa pakasteherneitä ja onnistuin loihtimaan herkullisinta vihreää soppaa ikinä! Niin hyvää, että ihan ihmetyttää, miksei tämä ole jo jonkin sortin perinneruokaa.

Myös valmistaminen on helppoa kuin heinänteko. Ainoat uhkakuvat ovat auki jäänyt blenderin kansi tai pohjaan palaneet vehnäjauhot. Valmista tulee alle vartissa!

HELPPO PINAATTIHERNEKEITTO

TARVITSET:
  • 5 dl kauramaitoa
  • n. 50 g tuoretta pinaattia
  • 200 g pakasteherneitä
  • 50 g margariinia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria

TEE NÄIN:
  • nakkaa blenderiin kauramaito, pinaatti ja herneet
  • hurauta tasaiseksi seokseksi
  • sulata kattilassa voi ja lisää mukaan vehnäjauhot
  • sekoita hyvin ja kuumenna hetki
  • lisää blendattu seos ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen
  • kuumenna kiehuvaksi ja hämmentele aina välillä
  • mausta ja nauti

Jos päädyt kokeilemaan, niin kerro mitä tykkäsit!

Posted in Yleinen and tagged by Salla.