Parhaat auringonlaskupaikat Turun seudulla

FOCUS ON FASHION | Yleinen

Olen löytänyt itseni lukuisia kertoja googlaamasta ”paras auringonlaskupaikka Turku” tai ”missä parhaat auringonlaskut Turun seudulla”. Koska kunnollisia vastauksia tai koonteja ei ole liiemmin löytynyt, niin kannan korteni kekoon jakamalla omat suosikkipaikkani päivän päättymisen ihasteluun!

Maanpää, Hirvensalo

Maanpään auringonlaskut ovat mielestäni koko Turun kauneimmat. Oikeaan aikaan liikkeellä ollessaan voi ihastella laskevan auringon lisäksi myös ohi lipuvia laivoja. Korkealta näkee kauas ulapalle saakka! Tämän paikan juurelle pääsee suoraan bussilla nro 53. Bussipysäkiltä metsän läpi mäki ylös ja pian eteen avautuu henkeäsalpaavan upeat näkymät.

Kuuvannokka & Saarronniemi, Ruissalo

Ruissalon Kuuvannokka ja Saarroniemen rannat ovat monien suosikkipaikkoja auringonlaskun aikaan. Pidän itsekin molemmista ja usein suuntaankin nimenomaan Ruissaloon auringonlaskun perässä. Kuuvannokassa on kallioiset näkymät, kun taas Saarroniemessä hiekka- ja kivikkorantoja enemmän.

Kuoviluoto, Littoinen

Kuva: Tuula Ulla Photography

Kuuvannokassa pääsee ihastelemaan auringonlaskua kauniin järvimaiseman ympäröimänä. Alueella on esimerkiksi valokuvausta ajatellen mukavan erilaisia paikkoja, joissa maiseman saa vangittua monesta eri kulmasta. Löytyy myös laituria, kalliota sekä metsäisempiä kohtia.

Vanhalinnan linnavuori, Lieto

Kiipesin tänne viimeksi eilen ja totesin itsekseni, että pitäisi kiivetä useammin. Korkealta näkee kauas yli viljapeltojen ja Aurajoen. Myös vuoren juurella oleva lammasaitaus on ehdoton plussa tämän kohteen suhteen! Perille pääset, kun ajat osoitteeseen Vanha Härkätie 111, Lieto.

Kuparivuori, Naantali

Kuva ei tee oikeutta tälle paikalle, sillä näkymä on todellisuudessa mieletön! Edessä kimmeltävä meri näyttäytyy aivan erityisen uljaana ja upeana juuri auringonlaskun aikaan. Naantalissa tulee käytyä ihan liian harvoin, mutta juuri tämän paikan ansiosta voisi muistaa vierailla tiheämpään tahtiin!

Kokeile myös näitä: Kakolanmäki, Kuuvuori, Korppoolaismäki ja Rauvolanlahden lintutorni!

Toivottavasti näistä vinkeistä oli jollekin auringonlaskujen metsästäjälle apua!


Posted in Yleinen and tagged by Salla.