HELPPO VEGAANINEN MUSTIKKAPIIRAKKA

FOCUS ON FASHION | Yleinen

Eilen tuli kova mustikkapiirakan himo, joten ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin tarttua jauhopussiin ja alkaa leipoa. En tavallisesti ole mikään mustikkapiirakkafani (vaikken missään nimessä inhoakaan), mutta tästä tuli kyllä ihan superhyvää. Aattelin kokeilla tehdä tätä samaa vielä omenaisenakin versiona.

vegaaninen mustikkapiirakka

Ainesten suhteen voi mielestäni vähän joustaa oman maun mukaan ja nipistää esimerkiksi täytteeseen tulevan sokerin määrästä tai tehdä koostumuksesta aavistuksen jämäkämpää, jos siltä tuntuu. Munkaan merkitsemä jauhomäärä ei välttämättä ole kovin täsmällinen. Taikinan on tarkoitus olla löysähköä.

Tarvitset:

Pohja:

  • n. 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 100 g huoneenlämpöistä margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2,5 dl kauramaitoa

Täyte:

  • 1 rkl perunajauhoa
  • 1 dl sokeria 
  • 200 g jäisiä mustikoita
  • 200 g vegaanista creme fraichea

munaton ja maidoton mustikkapiirakka

Tee näin:
  • Sekoita 1 dl sokeria ja 100 g huoneenlämpöistä margariinia sähkövatkaimen avulla tasaiseksi massaksi
  • Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot. leivinjauhe ja suola
  • Lisää jauhoseosta ja kauramaitoa vuorotellen sokeri-margariini seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen
  • Kaada taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle
  • Valmista täyte sekoittamalla jäiset marjat ja perunajauho
  • Lisää mustikoiden joukkoon sokeri ja creme fraiche
  • Sekoita varovasti ja kaada taikinan päälle
  • Paista 220 asteessa n. 30-40 min
  • Anna jähmettyä ennen tarjoilua muutaman tunnin ajan ja tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kera
Toivottavasti maistuu!

Posted in Yleinen and tagged by Salla.