Nutella-banaanikakku

FOCUS ON FASHION | Uncategorized

Huhhuh. Voi hyvä luoja. Nyt tuli leivottua jotakin niin taivaallista, että ei taida riittää sanat kertomaan. Banaanin maku on aina ollut mun mieleeni ja etenkin jälkiruuissa se tuntuu toimivan mielettömän hyvin. Aloin alkuviikosta haaveilla banaanikakusta ja tänään viimein laiton höpinää tötteröön keittiössä. Nutellan & banaanin liitto toimii tässä leivoksessa järisyttävän hyvin!

image

Tarvitset: 3 kananmunaa, 3 dl sokeria, 3 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1,5 tl vaniljasokeria, 1,5 tl kanelia, 150 g voita, 2 kypsää banaania, 200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia), n. 200 g nutellaa ja kourallinen hasselpähkinärouhetta.

image

Tee näin: Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata voi. Muussaa banaanit haarukalla. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, voita sekä banaanimurskaa. Kaada tasainen taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (itselläni oli käytössä sellainen perus 30 cm x 20 cm leveä vuoka). Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min. Anna jäähtyä. Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen tuorejuusto ja nutella tasaiseksi seokseksi. Levitä piirakan päälle ja lopuksi ripottele pähkinärouhetta koristeeksi. Siirrä mestariteos jääkaappiin lepäilemään. Muutaman tunnin kuluttua (itse kyllä söin heti) valmista nautittavaksi!

imageMeneekö kokeiluun?


Posted in Uncategorized and tagged by Salla.