Kasvisrisotto

FOCUS ON FASHION | Uncategorized

Annoin itselleni alkuvuodesta sellaisen ääneenlausumattoman uudenvuodenlupauksen, että pyrin syömään entistä enemmän kasvisruokia. Niitä onkin kokkailtu nyt tammikuussa ilahduttavan paljon ja tässä tulee yksi uusimmista suosikkiresepteistäni:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarvitset: 1 porkkana, 1 punasipuli, puolikas kesäkurpitsa, 2 valkosipulinkynttä, 25 g voita, 3 dl risottoriisiä, n. 8 dl vettä, 1 kasvisliemikuutio, yhden sitruunan mehu, sitruunapippuria, suolaa, paprikajauhetta ja kourallinen lehtipersiljaa.

Tee näin: Pilko porkkana pieneksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullottele voin kanssa pannulla. Pilko mukaan vielä punasipuli ja kesäkurpitsan puolikas. Keitä erillisessä kattilassa vesi kera kasvisliemikuution. Lisää pannulle riisi ja puristettu sitruunamehu. Pyörittele ainekset kunnolla sekaisin. Muutaman minuutin kuluttua voit alkaa lisätä kiehuvaa kasvislientä vähitellen risoton joukkoon (anna imeytyä). Jatka hauduttelua ja veden lisäilyä kunnes risotto on kypsää! Lopuksi silppua joukkoon tuoretta lehtipersiljaa.

Millaisia kasvisruokia sun lautaseltasi on viime aikoina löytynyt? Lempparireseptit pinoon ja kommenttiboxille!


Posted in Uncategorized and tagged by Salla.