Viikonloppuna tuli tehtyä jotakin mieletöntä. Nimittäin aivan törkeän herkullinen persikkapassionjuustokakku! Härreguud, miten hyvää! Laitan tästä teillekin reseptiä kainaloon – kannattaa ehdottomasti kokeilla omassa keittiössä, vaikka viekin vähän aikaa.
Tarvitset:
Pohja:
- ♦ 10 digestivekeksiä
- ♦ 60 g sulatettua voita
Täyte:
- ♦ 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- ♦ 2 dl vispikermaa
- ♦ 3 rkl sitruunamehua
- ♦ 3 tl vaniljasokeria
- ♦ 1 dl sokeria
- ♦ 1 dl persikkasosetta (Bonne)
- ♦ 4 liivatelehteä
- ♦ 3 rkl kiehuvaa vettä
Kiille:
- ♦ 2 liivatelehteä
- ♦ 2 rkl kiehuvaa vettä
- ♦ 1 dl persikkasosetta (Bonne)
- ♦ 5-6 passionhedelmää
Tee näin:
- ♦ Murenna keksit muruksi ja lisää joukkoon voisula. Painele seos irtopohjavuuan pohjalle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
- ♦ Sekoita tuorejuusto, sokerit, persikkasose ja sitruunamehu.
- ♦ Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan (n. 5 min).
- ♦ Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
- ♦ Sulata liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon.
- ♦ Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoitellen ja kaada koko seos keksipohjan päälle. Tasoittele lusikalla.
- ♦ Siirrä jääkaappiin muutamiksi tunneiksi jähmettymään.
- ♦ Aloita kiilteen valmistus laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan.
- ♦ Puolita passionhedelmät ja lusikoi sisältö kulhoon. Sekoita joukkoon hedelmäsose.
- ♦ Lisää kiehautettuun vesitilkkaan liivatelehdet ja yhdistä hedelmäseokseen. Kaada kiinteäksi hyytyneen kakun päälle ja siirrä koko tekele jääkaappiin jähmettymään (yöksi).
Itselläni lorahti täytteeseen vähän liikaa vettä liivatteiden mukana, mutta eipä sekään menoa haitannut, koostumus oli täydellinen! Onni on, että jääkapistani löytyy vielä muutama pala tätä ihanuutta. ♥