RAPARPERI-KAURAHERKKU

FOCUS ON FASHION | Yleinen

Ai että, mitä herkkua mulla onkaan maha pullollaan! Kokeilin äsken jääkappissa jo pitkään möllöttäneen (Oatlylta saadun) kauraisen vaniljakastikkeen innoittamana ihan uudenlaista reseptiä, josta tuli kertaheitolla yksi tämän kesän suosikeista. Jos siellä on vielä juhannuksen jälkkärimenu luonnostelematta, niin tässä voisi olla ideaa siihen!

image

TARVITSET: 

  • n. 300-500 g raparperia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 100 g voita
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • vaniljakastiketta
  • tuoreita mansikoita

TEE NÄIN: Kuori ja pilko raparperit ja asettele uunivuuan pohjalle. Ripottele päälle fariinisokeri. Sulata rasva ja sekoita kaurahiutaleet, sokeri, vehnäjauhot ja kaneli keskenään. Lisää joukkoon voi. Kaada kauramuru raparperien päälle ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min. Anna paistoksen jäähtyä hetki ennen maljoihin kokoamista. Lado pikareihin kerroksittain mansikoita, kaurapaistosta sekä vaniljakastiketta. Valmista tuli!

Aivan taivaallisen hyvää – suosittelen kokeilemaan!


Posted in Yleinen and tagged by Salla.