KUN YHTÄKKIÄ HUOMAAT ASUVASI PORISSA

FOCUS ON FASHION | Yleinen

Tajusin vasta nyt, etten ole kertonut viimeisimpiä isoja uutisiani lainkaan täällä blogin puolella – ainoastaan instagramissa (@sallajokin) kailottanut. Tosiaan, asun nykyisin Porissa. Kaikki tapahtui vähän vahingossa ja vähitellen, mutta täällä sitä kuitenkin ollaan.

image (93)

Elokuussa asuttiin parhaan ystäväni isän talossa täällä Porissa viikon verran. Talossa majaili tuolloin myös ystäväni veli ja hänen kavereitaan. Tehtiin ruokaa, pelattiin kumman kaata ja katsottiin ihan liikaa Frendejä. Joku ehdotti, että olisi hienoa, jos olisi samanlaiset asumisjärjestelyt kuin Joeylla, Chandlerilla, Monicalla, Rossilla, Phoebella ja Rachelilla. Ei mennyt siitä hetkestä edes viikkoa eteenpäin, kun oli kämppä jo hankittuna. Samaan aikaan kosahtaneet yrityskuviot saivat vakuuttumaan, että joku Helsinkiä edullisempi asuinpaikkakunta voisi olla taloudellisesti kannattava valinta.

En kuitenkaan tahtonut suinpäin hypätä uuteen elämään, vaan asuin pitkin syksyä kahden kaupungin välilllä ja vasta joulukuussa päätin irtisanoa Helsingin asuntoni ja pesiytyä yksinomaan tänne meidän kommuuniimme. Voin kertoa, että omalle luonteelleni ei ole kaikkein ihanteellisinta asua kolmen ihmisen kanssa samassa taloudessa, mutta otan tämän rikastuttavana ja opettavaisena elämänkokemuksena. Syksyllä sitten mietin uudemman kerran, missä tahdon asua ja kenen kanssa. Silkkaa hulluuttahan tämä on, eikä yksikään ihminen ole ottanut uutista vastaan tyynesti. ”Mitä helvettiä Salla” on todennäköisesti ollut eniten käytetty laini asiasta kerrottuani.

Pori ei ehkä ole Suomen kaupungeista se omakohtainen suosikkini, mutta meidän nelihenkinen perhe on tullut minulle pienessä ajassa niin järjettömän rakkaaksi, että kaikkein mieluiten olen juuri nyt täällä. Pohdin kuukausia, että uskallanko tosiaan vaihtaa asuinpaikkakuntaa toistamiseen vuoden sisään, mutta lopulta järkeilin asian niin, että eipä tässä ole mitään menetettävääkään, eikä minua pitele Helsingissä yhtään mikään (paitsi jumalaisen kaunis Lauttasaari yritti laittaa kapuloita rattaisiin – vieläkin ikävä auringonnousuja ja -laskuja siellä). Loppujen lopuksi ihmiset ympärillä ovat paljon tärkeämpiä kuin suuntanumero osoitteessa.


Posted in Yleinen and tagged , by Salla.