WHAT CLOWNS ARE WE

FOCUS ON FASHION | Yleinen

Löysin kuin löysinkin monen päivän meinailujen jälkeen tänne saakka. Blogi on ollut mielessä harvase päivä, mutta läppärin avaaminen on tuntunut vastenmieliseltä. On ollut niin paljon muita kesäjuttuja touhuiltavana, että tietokoneella kököttäminen ei ole maistunut. Sitten viime postauksen olen käynyt moikkaamassa poroja Lapissa, yrittänyt vesisukseilla huonoin lopputuloksin, nähnyt suurimmat idolini Matin ja Tepon (aika monella taitaa alkaa naama vihertää kateudesta tässä kohdin), ihaillut kaikkien aikojen upeinta myrskytaivasta, miettinyt syksyä ja miettinyt blogia.

Eikö kuulostanut todella pahaenteiseltä tuo viimeinen kohta? Nytkö se viimein ymmärtää lopettaa? Ei se ymmärrä vieläkään. Olen kuitenkin miettinyt todella paljon vanhoja kultaisia blogivuosia ajanjaksolta 2007-2011, jolloin blogit olivat mielenkiintoisinta, mitä koko internetistä saattoi löytää. Blogien takaa löytyvät tyypit olivat (uskomattoman kiinnostavia) perusmimmejä, joiden kuvat olivat ihan samanlaista pikselimössöä kuin kaikilla muillakin. Blogiteksteistä ei löytynyt konnankoukkuja tai laskelmoituja korulauseita – kaikki oli jopa vaarallisen rehellistä.

PARASTA OLI:

-avata minkä tahansa postauksen kommenttiboxi ja kurkata, mitä mehevää sieltä löytyy (kommenttiboxeissa oli aina jotakin mehevää)

-lukea postauksia, joissa bloggaaja esitteli uusimmat kirppislöytönsä hintoineen päivineen

-kun jostakin bloggaajasta oli haastattelu jossakin lehdessä ja se lehti oli saatava

-kuvakollaasit aidoista haavetyyleistä (nykyään korvattu kuvakollaaseilla, joiden on tarkoitus kasvattaa tilipussia)

-kun meininki näytti tältä

-nähdä asukuvien kautta, millainen parveke tai piha kirjoittajalla oli

-kun joku naamaansa piilotellut bloggaaja viimein paljasti kasvonsa tai etunimensä (nykyään itsensä brändääminen on vähän eri tasolla)

-kun kaikkien bloggaajien oli pakko saada samat jutut, kuten Antti Asplundin ristiriipus

-kun blogien nimet olivat jotain ihan hassua, kuten hit me with your rhythm stick, puukkohupparitytöt, luxurious, vanilla cupcake yms. (jotkut eivät vieläkään ole tajunneet siirtyä tähän päivään, esim. Focus on Favorites, MouMou, Polka Dots)

OMIA SUOSIKKIBLOGEJANI OLI:

-Muotikaappi

-Preciousgirl

-Kiiltokuvamaailmani

-Helmi Otsalla

-Rokkirekki

-Fashionweek

Löysin myös tätä kirjoittaessani huikean vauva.fi -keskustelun, jonka kautta päädyin stalkkaamaan vaikka keitä vanhoja blogimaailman hahmoja. Iski hirveä ikävä tyyppejä, joita en edes tunne!

Tämän nostalgiaryöpyn innoittamana olenkin päättänyt yrittää edes jollain tasolla palata vanhoihin kotikutoisiin aikoihin. Itseäni ei nimittäin voisi tippaakaan kiinnostaa lukea blogeja, joissa ylitetään suojatietä eteerisenä tai liimaillaan tekaistuja auringonsäteitä kuviin (muutamista yrityksistä huolimatta en ole itse onnistunut kummassakaan). Olen myös tässä kesän aikana löytänyt instagramista useita pohjoismaisia bloggaajia / sometyyppejä, joiden meiningistä huokuu nimenomaan aitous. Ehkä kaikki ei olekaan lopullisesti pilalla? Ehkä teeskentelylle on tulossa loppu jonain päivänä?

MITÄ JUTTUJA TE IKÄVÖITTE VANHASTA BLOGIMAAILMASTA?


Posted in Yleinen and tagged by Salla.