PARHAAT LAHJAIDEAT

FOCUS ON FASHION | Yleinen

Joululahjojen hankkiminen läheisille, tuttaville ja kumminserkunkaimoille aiheuttaa monelle päänvaivaa ja tuskaisia reissuja kauppakeskuksiin. Jokainen on takuulla elänyt sen tietyn epävarmuuden hetken pohtiessaan, sopiiko ostettu lahja varmasti saajalleen. Tein pienen listauksen, josta saattaisi olla apuja lahjapaniikissa tuskasteleville.

MIEHELLE

KELLO

Tyylikäs rannekello on ajaton lahja, joka sopii miehelle kuin miehelle. Klassiset kellomallit ovat varmoja valintoja, mutta sopivaa ranneketta pohtiessa kannattaa ottaa huomioon myös saajan oma tyyli. Tällä hetkellä nahkaiset rannekkeet sekä minimalistiset kellot ovat in. Kelloja löytyy nykyisin niin monessa hintaluokassa, että tämä lahja istuu useampaankin budjettiin.

KIRJA

Miehelle, joka viihtyy kirjallisuuden parissa. Elämänkerrat, dekkarit ja historiaan pohjautuvat teokset ovat monen mieleen! Esimerkiksi Zlatan Ibrahimovicin, Steve Jobsin tai Sauli Niinistön elämään pohjautuvat teokset tempaisevat lukijan mukaansa. Joka vuosi kannattaa tsekata myös tuoreimmat Finlandia -ehdokkaat.

NEULEPUSERO

Laadukas merinovillaneule tai kashmir-pusero sopii lahjaksi iästä tai elämäntyylistä riippumatta, ja lämmittää lahjansaajan mieltä sekä kehoa ympäri vuoden. Lahjapuseroa hankkiessasi kiinnitä huomiota vaatteen materiaalivalintaan, vain laadukkaat luonnonmateriaalit säilyvät pitkään hyvänä ja nukkaantumatta.

NAISELLE

KOSMETIIKKAA

Vartalovoiteet, kuorinnat, parfyymit ja suihkutuotteet hurmaavat saajansa tuoksuillaan. Kosmetiikkasetti on hyvä lahja naiselle, joka kaipaa arkeensa hemmottelua ja pientä luksusta. Kosmetiikkalahjaan voi sijoittaa halutessaan vain muutaman kympin tai satsata satojen eurojen edestä – sopii siis hankittavaksi lompakon koosta riippumatta!

KORU

Mikäli haluaa pelata varman päälle naisen lahjahankinnan suhteen, kannattaa suunnata korukaupoille. Ennen korun hankkimista ota kuitenkin selvää, onko lahjansaajan mieleen enemmän kulta vai hopea. Kaulakoru on korulahjoista varmin siinä mielessä, ettei tarvitse ennalta muistaa, onko saajalla rei’itetyt korvat tai minkä kokoinen sormus istuu.

ASUSTEITA

Pipot, hanskat, kaulahuivit, sukat, hiuspannat, käsilaukut, korkokengät – mitä näitä nyt on? Asusteiden kanssa kokovalinta harvemmin menee mönkään ja kengänkoonkin saa helposti vaklattua eteisessä.

HARRASTAJALLE

ERÄIHMISELLE

Luonnossa viihtyvälle ulkoilmaihmiselle sopii lahjaksi naskalit, uistimet, kuksa tai vaikkapa makuupussi ja retkituoli.

KOTIKOKILLE

Ruuanlaitosta innostuneelle on helppo hankkia lahjoja suuntaamalla tavaratalon keittiövälineosastolle. Keraaminen vuoka, laadukas veitsi tai mäntypuinen leikkuulauta ilahduttaa häntä, joka viihtyy keittiössä.

URHEILIJALLE

Aktiiviurheilija löytää mielellään lahjakääreistä sykemittarin lenkkipolulle, kahvakuulan kotitreeneihin tai uuden urheiluasun kuntosalille. Saajan varsinainen urheiluharrastus antaa paljon vinkkiä lahjan hankintaan!

MÖKKEILIJÄLLE

Jos lahjansaaja on kova mökkeilemään, voi hänelle paketoida vaikkapa mölkyn, saunakiulun ja -kauhan tai tikkataulun. Myös puutarhanhoitoon liittyvät lahjat sopivat mökki-ihmiselle!

MATKAILIJALLE

Paljon matkustava tarvinnee reissuillaan käsimatkatavarakoon kosmetiikkaa, lentolaukkua sekä passikoteloa. Myös kestävä läppärilaukku on tarpeen reissatessa.

SISUSTAJALLE

Sisustuksesta kiinnostunut ilahtuu kodintekstiileistä, tuoksukynttilöistä, torkkupeitoista ja kotimaisesta designista. Selvitä ennen lahjan hankkimista saajan suosikkibrändit ja kodin sisustuksen värimaailma.

KULTTURELLILLE

Kulttuurista viehättyvä nauttii materiaa enemmän elämyksistä! Konsertti- tai teatteriliput ovat oiva valinta elämyksennälkäiselle, mutta myös hyvin valittu taide varmasti miellyttää.

TEINILLE:

Aikuisuuden kynnyksellä olevalle sopii lahjaksi monet kodintarvikkeet, kuten astiat, vuodevaatteet ja keittiövälineet tulevaisuutta silmällä pitäen. Jos kuitenkin tahdot ilahduttaa enemmän itse lahjansaajaa kuin hänen äitiään, hanki jotakin näistä:

*KEIKKALIPUT
*LAHJAKORTTI SUOSIKKIVAATELIIKEESEEN
*BENSAA MOPOAUTOON
*KAMERA, LÄPPÄRI, PUHELIN
*UUDET TENNARIT
*AURINKOLASIT OPTIKKOLIIKKEESTÄ
*KAJARIT TAI KUULOKKEET

VIERAAMALLE LAHJANSAAJALLE:

HERKKUKORI

Vuodenajan mukaan koottu herkkukori voi sisältä mitä tahansa juustoista, kekseihin, leivoksiin ja teepaketteihin. Herkkukori sopii mainiosti lahjaksi esimerkiksi tupaantulijaisiin tai henkilölle, jota ei vielä kovin läheisesti tunne.

KUKKIA

Ei liene kovin montaa naista (ja miksei myös miestä), joka ei ilahtuisi kauniista kukkakimpusta. Floristilta tai puutarhalta ostettu leikekukkalajitelma on aina varma valinta ja toimii myös lahjakortin kylkiäisenä.

PULLO

Pikkujouluihin, illanistujaisiin ja joulun viettoon voi viedä pullon kuohuvaa, konjakkia tai vuosikertaviiniä. Tämä lahja sopii myös hänelle, jolla on jo kaikkea.

LAHJAKORTTI

Lahjakortit tuntuvat olevan nykyään vähän karsastettu lahjavalinta, mutta itse en ole milloinkaan saanut lahjakorttia, josta en olisi muuta kuin mielissäni!

TOIVOTTAVASTI NÄISTÄ OLI JOLLEKULLE APUA – IHANAA JOULUN ODOTUSTA!


Posted in Yleinen and tagged by Salla.