KUN HAASTOIN JUNGLE JUICE BARIN OIKEUTEEN

FOCUS ON FASHION | Yleinen

Ennen tämän jutun lukemista, käy lukemassa postaus: ”Kun sain potkut Jungle Juice Barista”.

Päätin marraskuisen postaukseni sanoihin: ”Ystäväni pessimistinen analyysi oli, ettei kannata lähteä taistelemaan, ne voittaa kenellä on eniten rahaa. Lähdin silti ja kaikesta pelosta huolimatta toivon, että tämä oli oikea valinta.”

Kuten joku on saattanut jo uutisista lukea, valintani ei ollut oikea. Olen luopunut oikeudenkäynnistä Jungle Juice Baria vastaan ja saanut maksettavaksi laskuja yli 10 000 euron edestä.

Noora Fagerström väittää:

”Asian käsittely oikeudessa on nyt tullut päätökseensä, kun jutun nostanut perui asian käsittelyn ja luopui vaatimuksistaan, sillä riittäviä perusteita väitteille ei ollut.” 

”Tuomari on todennut, että niillä väitteillä, mitä hän on sinne esittänyt, ei ollut perusteita. Sen jälkeen Jokinen on peruuttanut kanteen.”

Minusta on melko ikävää, että yrittäjä laittaa sanoja suuhuni, sillä tämä ei pidä paikkaansa. Tuomari ei ole todennut väitteitäni perusteettomiksi (asioita todetaan vasta käräjäoikeuden käsittelyssä ja sitä ei ikinä tullut) – yksi teemoistani tosin jätettiin pois.

Syy sille, että jätin koko prosessin kesken, oli se, että valmisteluistunnon jälkeen minulle tuli vahvasti olo, etten voi tätä mitenkään voittaa. Tämä fiilis seurasi mm. seuraavista asioista:

-Vastapuoli keksi kesken prosessin (heinäkuussa 2018 – koeaikapurku tapahtui helmikuussa 2018) aivan uusia perusteita irtisanomiselleni. Yksi väitetyistä syistä oli auktoriteettiongelma, josta en saanut koskaan tätä ennen kuulla. Toki jos omista oikeuksistaan kiinni pitäminen luetaan auktoriteettiongelmaksi, voin ajatella, että itseltäni sellainen löytyy. Näitä uusia teemoja todistamaan oli tulossa mm. henkilö, joka ei ole ollut koskaan kanssani töissä. Voin vain arvailla minulle itselleni tuntemattoman ”työkaverin” motiiveja tulla todistamaan.

-Koin, että oma näyttöni ei enää riitä tätä juttua varten ja että vastapuoli pelaa kovemmilla panoksilla kuin minä, lastentarhanopettajan palkkaa saava yksityishenkilö.

-Suuri osa omista todistajistani karsittiin valmisteluistunnossa pois ja takanani olisi seissyt kuuden ihmisen sijaan vain kaksi. Lopullisina todistajina olisivat olleet 1) henkilö, joka oli kanssani kolmen päivän ajan samassa työpaikassa (sai potkut heti, kun löysi hukassa olleen työtodistuksen, joka olisi oikeuttanut harjoittelijan palkan sijaan täyteen palkkaan) sekä 2) henkilö, joka työskenteli pääkaupunkiseudulla Jungle Juice Barissa pitkään ja seurasi sivusta, kun nuoria tyttöjä irtisanottiin jatkuvasti perusteetta.

-Kun lähdin juttua eteenpäin viemään, olin täysin varma, että minähän tämän voitan. Olen rehellinen ja oikeassa. Se vaan ei riiitänyt, eikä riittänyt rohkeuskaan. Heti kun asia muuttui yhtään epävarmaksi, vyöryi järkyttävä ahdistus päälleni. Tästä taas seurasi aika mittavia terveysongelmia.

Monen perusteetta irtisanotun kokemuksia kuunnellessa korostui pelko aloittaa uusissa työpaikoissa, huonontunut itsetunto sekä häpeä. Harva yhteyttä ottaneista lähti mukaani juttuun todistajaksi, sillä pelko omien kasvojen menettämisestä oli suuri.

INSTAGRAMISTANI @sallajokin löytää vielä tänään entisten työntekijöiden kokemuksia. Tullaan myös juttelemaan aiheesta viikonloppuna julkaistavassa Kuuhullujen podcastissa!

Tuntuu äärimmäisen pahalta, että on yrittänyt tehdä kaikkensa oikeudenmukaisuutta edistääkseen ja loppu on muuta kuin onnellinen. Nyt yritän kaivaa itsestäni kaiken henkisen kapasiteetin, jotta pystyn unohtamaan tämän ja olemaan katkeroitumatta sen enempää. Kiitos kaikesta tuesta matkan varrella ja kaikista isoin kiitos niille tyypeille, jotka olisivat lähteneet juttuun todistamaan – te olette syy, miksi uskoni ihmisten hyvyyteen ei ole ihan täysin mennyttä! Suurkiitos myös asianajajalleni sekä hänen tiimilleen – olitte aivan mahtavia!

(ja ennen kuin kukaan tulee vääntämään koeajasta mitään, niin koeajallakaan ei saa irtisanoa työntekijää ilman asiallista perustetta (Työsopimuslaki). Jungle Juice Bar on myöntänyt, ettei kohdallani järjestetty tilaisuutta tulla kuulluksi).


Posted in Yleinen and tagged by Salla.