MUN FORSSA

FOCUS ON FASHION | Yleinen

Kaupallinen yhteistyö / OP Koti

Olen syntynyt Forssassa ja viettänyt siellä elämäni ensimmäiset 19 vuotta. Forssa on, ja tulee aina olemaan mulle ihan erityisen rakas. Oma kotini on viime vuosien aikana sijainnut niin Turussa, Helsingissä kuin Porissakin. Ja arvatkaa, mikä on parasta? Forssaan on aina ollut lyhyt, vain reilun tunnin, ajomatka. Myös Tampereelle ajaa Forssasta noin tunnissa. Olenkin aika varma, että tämän paremmalla sijainnilla varustettua kaupunkia ei Suomesta löydy.

Mun vanhempani asuvat edelleen Forssassa, joten Forssa ei ole mulle mitään taakse jäänyttä elämää, vaan edelleen paikka, jossa vietän paljon aikaa. Siellä on mun lapsuudenkoti, tähän astisista kodeistani kaikkein tärkein. Koenkin olevani aika ekspertti kertomaan, mikä tässä 1800-luvulla perustetussa 17 000 asukkaan kaupungissa on kaikkein parasta.

Yksi Forssan valttikorteista on ehdottomasti luonto ja lähiseudun tarjoamat retkeilymahdollisuudet. Forssan liepeillä sijaitsee Torronsuon kansallispuisto, Saaren kansanpuisto sekä Liesjärven kansallispuisto. Ihan mielettömän upeita kohteita kaikki! Tämän allekirjoittaa varmasti jokainen, joka on käynyt näitä edes vilkuilemassa.

Sain OP Kodin kiinteistövälittäjiltä vinkkejä Forssaan ja nyökyttelin niskani kipeäksi jokaisen kohdalla – selvästi tuntevat alueen parhaat puolet erinomaisesti!

Kaukolanharju auringonlaskun aikaan -maalausta pidetään yhtenä Edelfeltin merkittävimmistä maisemamaalauksista. Maalauksen mykistävän näkymän pääset katsomaan kipuamalla ylös harjulle. Suomalainen järvimaisema kauneimmillaan siintää silmien edessä. Vielä mahtipontisemmat maisemat avautuvat kipuamalla Kaukolanharjun näkötornille. Teija Vahos, OP Koti Lounaismaa, Forssa

Kaukolan harju on myös minun lempikohteitani Forssan seudulla. Matkalla kannattaa poiketa myös Venesillalla (leirintäalue, jossa yhteislauluiltoja, vuokramökkejä ja terassi) sekä Saaren kansanpuistossa, jotka ovat molemmat ihan samoilla nurkilla Tammelassa. Maisema harjun päällä on etenkin auringonlaskun aikaan mykistävän kaunis ja sen huomasi tosiaan myös Suomen merkittävimpiin taidemaalareihin lukeutuva Albert Edelfelt.

Jäätelö ja kesä kuuluvat yhteen. Bongaa Antin Konditorian jäätelöpyörä tai poikkea yli satavuotiaaseen konditoriaan Käsityöläiskadulle. Jäätelö on itse tehtyä ja sen kyllä maistaa! Tero Rämö, OP Koti Lounaismaa, Forssa

Pääsin viimein maistamaan tätä paljon kehuttua jätskiä! Mauksi valkkasin nutellan ja olihan se aivan jumalaisen hyvää, kuten oletinkin. Myös leivonnaiset Antissa ovat mielettömän herkullisia! Antin Konditoria oli aikoinaan mukana Suomen paras leipomo -ohjelmassa, eikä suotta.

Forssan tori. Pienen kaupungin tori on täynnä elämää. Hanki tuorekset lähituottajilta. Torikahvilla käynti on erityisen suosittua ja siinä samalla on hauska kuunnella Forssan murretta. ”Sana om vappaa ja kaikki saa sannoo mitä sylki suuhun tua”, ”Pankai pitäen kivvaa si”, ”Mitä meinasit tehrä tänä viikolloppuna?” Hannu Pehkonen, OP Koti Lounaismaa, Forssa

Ah, Forssan murre. Tuo minunkin puheessani elävä piirre, jota olen aktiivisesti yrittänyt kitkeä pois – siinä kuitenkaan onnistumatta. Aina välillä suustani lipsahtaa joku ”miäti si” tai ”kyä mää ainaki”. Lempparini on silti aina ollut vanha kunnon pannaas mennen si! Forssan torilla järkätään muuten aina kesäisin (elokuussa) Holjat, joka on legendaarinen kaupunkifestari. Tänä vuonna Holjilla esiintyy mm. Eppu Normaali.

Mitä mä itse suosittelisin näiden lisäksi?

Keskustaan on ilmestynyt mm. kakkuja ja muita herkkuja tarjoileva Pikku Pistrinan pop up -ravintola. Kaiken hehkutuksen arvoinen!

Forssan kirpputorit – mitä aarreaittoja! Pienten kaupunkin kirppikset ovat aina suurempien kaupunkien vastaavia kovempia. Huomasin, että Forssaan on ilmestynyt paljon myös uusia kirpputoreja, mutta omakohtaisesti voin suositella ainakin Hopen kirppistä, Solukkoa ja Onnelaa.

Opiston sauna Tammelassa sijaitsee Pyhäjärven rannalla ja on yleisön käytössä ke ja la iltaisin. Myynnissä kahvia ja pullaa!

Mäkilammi. Mun lapsuuden kesien ykköspaikka! Ihana pieni lampi, jossa pääsee uimaan. ”Päälaiturin” vastarannalla sijaitsee toinenkin laituri, jolla saa yleensä viettää aikaa rauhallisemmissa merkeissä.

Kehräämöalue, joka sijaitsee aivan keskustan kupeessa. Kehräämö on viime vuosina herännyt uudella tavoin henkiin ja siitä kiitos kuuluu etenkin kesäisin järjestettävälle Ehtootorille sekä Piipun terassille.

Mulle itselleni kuitenkin kaikken merkittävimpiä paikkoja ovat oma kotikatu, loimijoen rannat, vanhat lapsuusmaisemat ja perheemme mökki Tammelassa. Ne tekevät kaikkein eniten mulle Forssasta kodin.

Mikä sun kotikaupungissasi on parasta? Käy vastaamassa tähän kysymykseen Instagramini puolella (@sallajokin) ja osallistut yhdessä OP Kodin kanssa järjestettyyn arvontaan, jonka palkintona on 50 euron K-lahjakortti (arvonnan säännöt)!

Pankais poiketen Vorssassa ja miättien voisko sinne joskus jopa muuttaa!


Posted in Yleinen by Salla.