NOPEAT JOULUHERKUT X 3

FOCUS ON FASHION | Yleinen

Onko joulupaniikki jo päällä? Oletko törsännyt kaikki rahasi ja pitäisi vielä keksiä lahjoja läheisille? Ei hätää – mulla on sulle kolme supernopeaa herkkuvinkkiä, jotka sopivat hyvin pukinkonttiin. Näiden kanssa ei oikeastaan voi epäonnistua!

ITSE TEHTY JOULUSUKLAA

TARVITSET: levy maitosuklaata, levy tummaa suklaata & koristeluun pari riviä valkosuklaata, pistaasipähkinöitä ja kuivattuja vadelmia (tai esim. kuivattuja karpaloita)

TEE NÄIN: sulata tummasuklaa ja maitosuklaa mikrossa samassa kulhossa (varo ettet polta pohjaan). Kaada sulanut suklaaseos levinpaperilla vuorattuun pyöreään vuokaan (jotta saat suklaista söpöjä joulukuusia). Sulata valkosuklaa. Koristele valkosuklaa pyörteillä, murskatuilla pähkinöillä ja punaisilla marjoilla. Laita jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi ja leikkaa veitsellä paloihin!

KARAMELLISOIDUT MANTELIT

TARVITSET: 200g kokonaisia manteleita, 2dl fariinisokeria (normikin käy), 0,5 dl vettä, ripaus suolaa, ripaus vaniljasokeria, ripaus kanelia

TEE NÄIN: Heitä kaikki ainekset pannulle ja kuumenna n. 5 min koko ajan sekoitellen. Suurimman osan nesteestä on tarkoitus haihtua pois. Kaada seos leivinpaperilliselle pellille ja anna olla 175 asteisessa uunissa 10 min. Anna jäähtyä.

VALKOSUKLAAPIPARIT

TARVITSET: Valmiiksi leivottuja pipareita, levy valkosuklaata (en ymmärrä, miten tämä makupari ei ole hitimpi, sillä itse tykkään älyttömästi)

TEE NÄIN: Sulata valkosuklaa huolellisesti ja dippaa piparit sulaneeseen suklaaseen. Voit kastaa pipareista vain puolet tai toisen sivun kauttaaltaan. Päälle voi halutessaan ripotella koristeita, mutta itse tykkäsin näistä näin pelkistettyinä simpukoina. Laita piparit jääkaappiin jähmettymään n. tunniksi.

PAKETOINTIEHDOTUS

Mantelit menevät kätevimmin purkissa. Kierrätysmyymälöistä ja second hand -liikkeistä löytyy yleensä vinot pinot lasisia säilytyspurkkeja. Purkin ympärille voi vielä kääriä lahjanauhaa. Suklaat ja keksit puolestaan voi pakata valkaisemattomaan leivinpaperiin, jonka sitoo kiinni vaikkapa juuttinarulla.

Toivottavasti näistä oli apua edes jollekin lahjakriisin pyörteissä Painivalle!

 


Posted in Yleinen and tagged by Salla.