Kerroin Instagramin puolella olevani aivan koukuttunut bataattipizzoihin ja moni kyseli, että olisiko mahdollista saada reseptiä? Ja onhan toki! Helpompi jakaa ohje näin blogipostauksen muodossa, niin saa tarvittaessa tallennettua myös kirjanmerkkeihin (vaikka tää on kyllä niin simppeli, että pysyy varmasti ihan pelkässä muistissakin). Idean bataattipizzoihin sain alun perin täältä, mutta muokkasin reseptiä vähän enemmän omannäköiseksi (ja jääkaapin valikoimaa myötäileväksi). Ohje on aivan superhelppo ja maku taivaallinen – suosittelen kokeilemaan!
Tarvitset:
1 iso bataatti
oliiviöljyä
pestoa
juustoraastetta
+ oman maun mukaan:
fetajuustoa / mozzarellajuustoa / sinihomejuustoa
lohta / härkistä / herkkusieniä / paprikaa jne.
(mulla itselläni on pakkomielle syödä bataatin kanssa AINA fetaa – täydellinen makupari)
Tee näin:
Kuori bataatti ja leikkaa siitä joko pituus- tai leveyssuunnassa n. 1 cm paksuisia viipaleita. Voitele viipaleet oliiviöljyllä ja laita 200 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi. Ota bataatit pois uunista ja levitä päälle ohut kerros pestoa. Lisää haluamasi täytteet sekä juustot. Paista uunissa vielä 5-10 min. Tarjoile esimerkiksi pinaatin kera! ♡