KESÄKURPITSA-KANTARELLIPASTA

FOCUS ON FASHION | Yleinen

Mä tein tänään lounaaksi niin erityisen herkullista kesäkurpitsa-kantarellipastaa, että jaan reseptin teidänkin kanssanne! Tän voi valmistaa helposti myös täysin vegaanisena, kuten itse tein. Toki voi ja sienet ovat mahtava parivaljakko, mutta tuli oikein hyvää oliiviöljynkin kera! Metsäsienet eivät ole oikeastaan koskaan lukeutuneet suosikkeihini, mutta tänä vuonna olen innostunut kantarelleista. Tätä pastaa pitää ehtiä tekemään tämän syksyn aikana vielä monesti.

Sellainen vinkki ennen ohjeen lukemista, että öljyn (tai voin) kanssa ei sitten kannata pihistellä, jos haluaa maksimaalisen makunautinnon!

3-4:lle

Tarvitset:

  • n. 400 g spagettia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 salottisipuli
  • puolikas kesäkurpitsa
  • 0,5 l kantarelleja
  • n. 1 dl creme fraichea (mulla käytössä Plantin soijapohjainen)
  • ½ sitruunan mehu
  • mustapippuria rouhittuna
  • suolaa
  • runsaasti voita tai öljyä paistamiseen
  • (tuoretta lehtipersiljaa valmiin annoksen päälle)

Tee näin:

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan valmiiksi. Hienonna valkosipulinkynnet sekä salottisipuli. Paista pannulla öljyssä (tai voissa) ja lisää hetken kuluttua mukaan lohkottu kesäkurpitsa sekä hienonnetut kantarellit. Paista, kunnes kesäkurpitsat ja sienet ovat pehmenneet. Lisää joukkoon creme fraiche. Mausta suolalla ja pippurilla sekä purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Nauti pastan kera ja ripottele päälle persiljaa. Mä kokeilin toisella kierroksella päälle myös vegaanista fetajuustoa, joka toimi tämän kaverina ihan mielettömän hyvin!


Posted in Yleinen and tagged by Salla.