VEGAANINEN UUNIFETAPASTA

FOCUS ON FASHION | Yleinen

Multa kysytään nykyään todella usein, että oonko vegaani. En ole, mutta pidän vegaanista ruokavaliota tavoiteltavana – vähän samaan tapaan kuin pyrin syömään pääsääntöisesti terveellisesti. Liharuokia en kokkaile lainkaan, mutta juustoja, jäätelöä ja kananmunia menee yhä edelleen välillä (olisi toki kiva päästä niistäkin kokonaan eroon). Yritän kuitenkin lähes aina tehdä kaikki ruoat vegaanisina, jos se suinkin on mahdollista ja maistuvaa (useimmiten on).

Uunifetapasta on kova hitti tällä hetkellä, mutta haluan tarjota tuolle ruoalle myös täysin vegaanisen vastineen. Tämä ei ole mitään pahaa, ällöä, vastenmielistä ituhippiruokaa, vaan aidosti herkullinen haastaja alkuperäiselle versiolle. Nyt otatte reseptin talteen ja laitatte pastat tulille, sillä uskon, että lopputulos on monen mieleen!

TARVITSET:
  • sopiva määrä nauhapastaa
  • rasiallinen tai pari kirsikkatomaatteja
  • muutama chilipalko
  • kimpale Violifen Greek white BLOCK -vuustoa
  • suolaa ja pippuria
  • oliivi- tai rypsiöljyä
  • tuoretta basilikaa

TEE NÄIN:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Lorauta reilusti öljyä uunivuoan pohjalle ja kippaa tomaatit päälle. Heitä mukaan halutessasi muutama chilipalko ja mausta pippurilla sekä suolalla. Laita vuoka uuniin n. 15 minuutiksi. Tällä välin voit keittää pastan. Kun tomaatit ovat kypsyneet uunissa vartin verran, nakkaa mukaan kokonainen vuusto-kimpale. Paista vielä n. 5-7 minuuttia. Lopuksi sekoita kaikki ainekset keskenään (poista tomaateista mahdolliset oksat ja kannat) ja koristele tuoreella basilikalla.

Jos kokeilette omassa keittiössä, niin kertokaahan, että miten maistui?

Posted in Yleinen and tagged by Salla.