Nyt tuli kokkailtua keittiössä jotain ihan poikkeuksellisen hyvää – nimittäin vegaanista linssilassea! Tällä hetkellä tuntuu vahvasti siltä, että tämä saattaa hyvinkin olla kaikkien aikojen paras resepti, jonka olen onnistunut omien kokeilujen varassa loihtimaan. Mehevä linssilasagne maistuu taatusti myös heille, jotka normaalisti karsastavat vegaanisia ruokia. Eli tätä kehiin, jos haluat päivittää asenteita!
TARVITSET:
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1-2 porkkanaa
- n. 300 g punaisia linssejä
- n. 400 g tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 50 g kasvimargariinia
- 1 dl vehnäjauhoja
- 6 dl kauramaitoa
- 150 g vegaanista vuustoraastetta
- lasagnelevyjä
- mustapippuria
- oreganoa
- suolaa
- oliiviöljyä
- tuoretta basilikaa
TEE NÄIN:
1. Linssikastike
Pilko valkosipulinkynnet ja sipuli. Raasta porkkana.
Kuullota sipuleita öljyssä pannulla ja lisää hetken kuluttua joukkoon porkkanaraaste sekä huuhdellut linssit.
Kaada mukaan tomaattimurska sekä vesi. Mausta suolalla, oreganolla ja mustapippurilla. Anna porista keskilämmöllä n. 10 min.
2. Juustokastike
Sulata erillisessä kattilassa kasvimargariini. Kun rasva on sulaa, lisää vähitellen joukkoon vehnäjauhot. Sekoita huolellisesti.
Kaada mukaan kauramaito. Kuumenna ja lisää lopuksi joukkoon vuustoraaste sekä suola ja mustapippuri. Sekoittele, kunnes kastike on tasaisempaa.
3. Vuoan täyttö ja kypsennys
Kaada suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle ensin pieni osa linssikastiketta.
Tämän jälkeen levitä päälle lasagnelevyjä.
Kaada lasagnelevyjen päälle juustokastiketta.
Levitä päälle lasagnelevyjä. Tämän jälkeen kaada päälle taas linssikastiketta.
Toista niin kauan, kunnes vuoka on täynnä. Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee juustokastike.
Paista linssilasagnea 200 asteisessa uunissa n. 30 min. Lopuksi ripottele päälle iso kasa tuoretta basilikaa!
Aiotko kokeilla?