Löysin inspiraation näihin rahkalettuihin niinkin kulinaristisesta paikasta kuin Jodelista. En ollutkaan vielä koskaan aiemmin kokeillut tehdä lettuja Alpron kreikkalaisesta jugurtista, joka on koostumukseltaan hyvin rahkamaista. Jugu toimi vehnäjauhojen, sokerin, leivinjauheen ja perunajauhojen kera oikein mainiosti lettupannulla. Itse valitsin Alpron vaniljanmakuista Greek Style -jugurttia omiin lettuihini, mutta ajattelin tulevaisuudessa kokeilla muitakin makuja nimenomaan lettumuodossa.
Tämä rahkaletturesepti on täysin vegaaninen, eikä letuissa ole käytetty lainkaan eläinperäisiä tuotteita. Ja voin kertoa, ettei tämän herkumpaa aamiaista maa päällään kanna. Ehdottomasti suosittelen ottamaan reseptini kokeiluun ja testaamaan vegaanisia rahkalettuja myös omassa keittiössä!
Mitä tarvitset vegaanisten rahkalettujen valmistamiseen?
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 400 g Alpro Greek Style -jugurttia
- 2 rkl perunajauhoja
- 0,5 – 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje:
- sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi seokseksi
- kuumenna pannu ja käytä öljyä paistamiseen
- asettele pannulle sopivan kokoisia taikinaklönttejä, joista saat paineltua letunmuotoisia kasoja
- paista molemmin puolin kauniin ruskeaksi
- HUOM! Liian paksut letut liian miedolla lämmöllä eivät paistu sisältä saakka, joten pidä huoli, että lettusi ovat riittävän lättänöitä!
Maistuisko sulle vegaaniset rahkaletut?