Herkulliset omenamuffinsit

FOCUS ON FASHION | Yleinen

Nämä kesällä tehdyt mustikkaiset kuppikakut olivat niin maukkaita, että päätin kokeilla melkeinpä samaa reseptiä myös omenoilla höystettynä. Härregod, mikä lopputulos – niin tajuttoman herkullisia, että pakotan teidätkin testaamaan!

Tarvitset:

 • ♥ 100 g huoneenlämpöistä voita
 • ♥ 1 dl sokeria
 • ♥ 1 kananmuna
 • ♥ 1,5 dl kuohukermaa
 • ♥ 1,5 dl maustamatonta jugurttia
 • ♥ 2 dl vehnäjauhoja
 • ♥ 1,5 dl kaurahiutaleita
 • ♥ 1 tl vaniljasokeria
 • ♥ 1,5 tl kanelia
 • ♥ 2 tl leivinjauhetta
 • ♥ 2-3 omenaa
 • ♥ ripaus suolaa

Tee näin: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää vielä jugurtti ja kerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja pyörittele joukkoon. Lisää lopuksi pieneksi silputut omenat. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista 200° asteisessa uunissa n. 20 min.

Enjoy!

Aika surkeaa muuten, että tänä syksynä ei ole tullut leivottua yhden ainutta omppupiirakkaa. Jotenkin omenasato oli tänä vuonna niin nihkeä, ettei niitä liiemmin leivontalaareissakaan näkynyt. Vaikka voisihan sitä kai kaupankin ompuista jotakin väsätä! 


Posted in Yleinen and tagged by Salla.