TÄMÄN HETKEN AAMUPALASUOSIKIT

FOCUS ON FASHION | Yleinen

AVOKADOTOASTIT

image

Kukapa ei avokadoleipiä rakastaisi? En hirveän paljon syö nykyisin leipää (vaikkakin toisinaan iskee ihan tappava ”nyt on pakko saada vaaleinta mahdollista mössöleipää” -kohtaus), mutta avotoasteja tulee mutusteltua yhä useammin. Kuuman legendaariset avokadoleivät cashewlevitteellä ovat niin taivaallisia, etteivät omani vielä yllä samoille leveleille, mutta yritys on kova. Osaako joku muuten sanoa, mistä saisi jotain tosi hyvää cashewlevitettä?

CHIAPUDDINGIT

image

Chiavanukkaat jugurttiin tai suklaiseen kauramaitoon tehtynä ovat ihan herkkujen herkkua. Kovin usein en kuitenkaan ymmärrä aamupalahaaveilla jo illalla, joten siitä syystä jääkaapin jähmettymistä kaipaavia chiapuddingeja ei tule ahmittua ihan joka aamu. Tykkään tehdä chiavanukkaat kerroksittain niin, että alla on chiahyytelöä, päällä vaikkapa jugurttia tai smoothieta sekä marjoja ja pähkinöitä.

SMOOTHIEBOWLIT

Smoothiebowl on valintani niinä aamuina, kun tekee mieli syödä jotakin kaunista. Alkuun en ymmärtänyt smoothiekulhojen ideaa lainkaan. Lusikoida nyt jotakin juotavaa lautaselta. Yleensä kuitenkin teen kulhosmoothiet jonkin verran paksummiksi kuin lasista nautittavat toverinsa. Ja tärkeintähän on kaikki ne herkut, jotka kulhojen päälle asettelee. Marjat, hedelmät, pähkinät, raakasuklaamurut, kookoshiutaleet yms.

PUUROT

image

Puuroja tulee kyllä syötyä tällä hetkellä ehdottomasti eniten. Yleisin aamupalani on mikroon heitetty ruishiutaleista tehty puuro, jonka joukkoon laitan ripauksen suolaa ja pikkuriikkisen nokareen voita. Päälle vielä jäisiä pensasmustikoita ja vadelmia. Ennen olin pesunkestävä kaurapuurofani, mutta nyt on jostain syystä ruismeininki meneillään. Lisäksi tykkään viikonloppuaamuisin tehdä erikoisempia puuroviritelmiä, kuten suklaapuuroa.

Mitä aamupalasuosikkeja teillä on tällä hetkellä?


Posted in Yleinen and tagged by Salla.