JOULULAHJAIDIKSIÄ

FOCUS ON FASHION | Yleinen

Kerroin viikonloppuna Instagramin puolella, että ajattelin ottaa tavoitteekseni hankkia joululahjat läheisille kirpputorilta. Tämä idea syntyi lähinnä siitä, etten ole kuluneen vuoden aikana ostanut kaupasta juuri muuta kuin elintarvikkeita, hygieniatuotteita, pesuaineita jne. Viimeinen puolivuotinen on ollut täysin shoppailusta vapaata ja alkuvuosikin meni varsin niukoissa merkeissä. Tein tammikuussa uuden vuoden lupauksen uuden ostamisen välttelystä, enkä olisi lupausta antaessani voinut ikinä kuvitella, mihin se johtaa. Huvin vuoksi kuluttaminen ei kuulu enää elämääni ja huomaan pärjääväni todella vähällä materialla.

Joululahjoilla on kuitenkin erityinen paikka sydämessäni. Rakastan antaa lahjoja! Suosittelen tänä vuonna muillekin kierrätettyjen lahjahankintojen kokeilemista, mutta jos ne eivät inspiroi tai ajatus tuntuu liian vieraalta, niin on mulla muitakin vinkkejä annettavana.

♥ Elämykset lahjana. Musta olisi itsestäni erittäin kiva saada lahjaksi vaikkapa liput teatteriin, Ruissiin tai johonkin yksittäiseen konserttiin.

♥ Ravintolalahjakortit. Jos mulla johonkin rahaa palaa, niin ruokaan. Nautin erityisen paljon ulkona syömisestä ja uskon, että lahjakortti suosikkiravintolaan olisi monelle muullekin mieluinen yllätys.

♥ Pienyritysten palveluja ja tuotteita. Siinä missä visan vinguttaminen kauppakeskusten ketjuliikkeissä tuntuu väärältä, on kuluttaminen suomalaisten pienyrittäjien myymälöissä enemmän kuin hyvä juttu! Hierontalahjakortit, kasvohoidot, kampaamopalvelut ja monet muut sopivat joululahjaksi mainiosti.

♥ Hotelliyö. Arjesta irtautuminen tekee hyvää ihan jokaiselle ja mikäpä saisikaan paremmin ajatukset pois arjen myllytyksestä kuin miniloma hotelissa. Eikä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, sillä meiltä löytyy kotimaastakin aivan ihania hotelleja sekä luontokohteita yöpymisineen.

♥ Luonnonkosmetiikkaa. Luonnonkosmetiikka on sellainen materian laji, jonka puolesta liputan. Itselläni kuluu paljon esimerkiksi ihonhoitotuotteita (mm. kasvovoiteita, vartaloöljyjä, kuorintoja ja body buttereita).

♥ Kirja. Hyvä kirja vapauttaa lomailijan joulunpyhien aktiviteettivajeesta. Jos et yhtään tiedä, minkä kirjan ostaisit lahjaksi, niin lista Finlandia-ehdokkaista on aina hyvä lunttilappu. Kirjoja kannattaa metsästää myös kirppareilta!

Millaisia ajatuksia joululahjojen ostamisesta teillä on? Entä tuleeko mieleen muita hyviä joululahjvinkkejä?


Posted in Yleinen and tagged by Salla.