HELPOT SUKLAAKEKSIT

FOCUS ON FASHION | Yleinen

En varmasti ole ainoa, joka on viime aikoina kuluttanut entistä enemmän aikaa keittiössä. Koronavirusepidemia on ajanut meidät koteihimme pyörittelemään peukaloita ja oma keinoni tylsyyden tappamiseen on jo vuosia ollut sama: leivonta ja kokkailu. Todellisuudessa itselläni ei kyllä ole edes ollut järin tylsää, sillä kotoilu ja omien ajatusten kanssa palloilu on minulle kovin luontaista. Pikkuhiljaa alkaa kuitenkin tällaistakin tyyppiä tympiä poikkeuksellinen toimettomuus.

Eilen illalla alkoi tehdä mieli jotakin helppoa ja herkullista, joten päätin kurkata, mitä aineksia omasta kaapista löytyisi. Eniten olisi tehnyt mieli pullaa, mutta ihan liian rankkaa hommaa vaivaamisineen ja pyörittelyineen. Joten niinpä kehittelin taivaallisen suklaakeksireseptin, jonka mielelläni jaan teidänkin kanssanne! Nämä keksit eivät ehkä ole kauneimpia mahdollisia (ainakaan minun leipomana), mutta taatusti maistuvia.

Tarvitset:

150 g voita

1 dl fariinisokeria

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 kananmuna

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

0,5 tl suolaa

n. 50 g valkosuklaata

n. 50 g maitosuklaata

Tee näin: 

sulata voi kattilassa ja anna kevyesti kiehahtaa / lisää sokerit / nosta pois liedeltä / vispaa joukkoon kananmuna / yhdistä kuivat aineet ja kaada vähitellen kattilaan / pilko suklaat sopivan kokoisiksi sattumiksi ja lisää taikinaan / annostele leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ruokalusikallisen kokoisia nokareita (väljästi, sillä keksit leviävät paljon) / paista 200 asteisessa uunissa n. 8 min

Tällä reseptillä tulee n. 15 keksiä. Keksien kannattaa antaa hetki jähmettyä ennen kuin siirtelee uunin jäljiltä lautaselle. Omaan makuuni toimii paremmin vähän liian raa’at kuin liian kypsät keksit!


Posted in Yleinen by Salla.